Posted on

Happy Birthday Rozy!

On September 16, 2016, my first pattern was born : Rozy. I named her Rozy because the fabric of wallet 1 was full of roses. Sometimes it is as easy as that.
When I look back at that pattern, I can’t believe I made all those mistakes (using green fabric on top of a green cutting mat in the photo instructions to name one). That’s the main reason why I updated that pattern in January.

Op 16 september 2016 was het de geboorte van mijn eerste patroontje: Rozy. Ik noemde haar Rozy omdat de stof die ik gebruikte voor versie 1 een rozenstof was. Zo simpel kan het zijn. Als ik terugkijk op dat patroon, dan kan ik niet geloven hoeveel beginnersfouten ik maakte. Zoals het gebruiken van donkergroene stof bovenop een donkergroene snijmat in de instructiefoto’s. Daarom dat ik het patroon ook volledig opnieuw schreef 4 maanden later. Ik had zoveel geleerd die paar maanden, dat een nieuwe versie nodig was. Rozy was immers mijn best verkopende patroon. Dus ik was het verplicht aan deze portefeuille om haar beter te maken. om haar minstens op hetzelfde niveau te brengen als de andere patronen.

Op dat moment ging ik ook in zee met k-bas om dit patroon uit te brengen in het Nederlands. Bij deze Belgische firma kan je niet alleen alle materiaal vinden om tassen te maken. Je vindt er ook de kits om deze portefeuille te maken in kurk. De sluitingen verkopen ze in 3 kleuren.
Rozy was het eerst patroon dat in twee talen uitkwam. Je zou denken dat het voor mij als Vlaamse eenvoudig moet zijn om een patroon te schrijven in mijn eigen moedertaal? Dat is het niet. Ik leerde immers naaien in het Engels en in inches. Dus voor alles dat met naaien te maken heeft, is Engels en inches mijn moedertaal. Ik heb bvb geen enkele lat in centimeters in huis. die heb ik immers nooit nodig ūüėČ

That moment in January I collaborated with a Belgian company¬†k-bas¬†to distribute this pattern in Belgium and Holland. You can buy all material you need to make bags. They also sell the¬†kits to make the wallet in cork. The clasps are sold separately in 3 colours. Rozy was the first pattern that was launched in 2 languages: English and Dutch. Since Dutch is my mother tongue, you would think that Dutch is easy for me. But it’s the opposite. I learned to sew in English (and in inches) so for everything sewing related, English and inches are my ‘mother tongue’. I do not own a ruler in cm, because I would never use it.

One of my testers Mia hacked the wallet so you are able to make the wallet without metal clasps. You get the hack for Mya for free when you buy the full pattern.

Een van mijn testers Mia maakte een hack voor de portefeuille om ze te kunnen maken zonder de metalen sluitingen. Deze hack is nooit vertaald geraakt.

Verjaardag – Anniversary

To celebrate her birthday, I launched a smaller version of this wallet. And why would I stop there? I included the smaller version of Roxy as well. And still I was not satisfied. ¬†Because you can find the 8″ clasps in the States in lots of Quilting shops, I included instructions to make Roxy AND Rozy in the maxi version.

Om haar verjaardag te vieren, maakte ik een add on voor deze portefeuille. En om het feestje compleet te maken, voegde ik ook instructies bij om Roxy te maken met de sluitingen van 11cm.  Omdat je in de Verenigde staten in heel wat quilt shops ook sluitingen van 20,2cm kan krijgen, maakt ik maar onmiddellijk ook instructies voor deze breedte. Zowel voor Rozy als voor Roxy uiteraard.

This add on contains 4 separate pdf documents. You do need the original pattern to find these pages useful.

Deze add on bestaat uit 4 verschillende pdf documenten. Je moet de originele instructies hebben van de volledige portefeuille om deze add on nuttig te vinden. Ik schrijf hier immers enkel wat er anders is.

Find the pattern in my shop : https://www.serialbagmakers.com/product/mini-and-maxi-rozy-and-roxy/

Klik op de vorige link om de portefeuille te kopen in mijn shop. (enkel in het Engels)

One thought on “Happy Birthday Rozy!

  1. Happy birthday indeed! Good job Anne, Rozy is een zeer gewaardeerd patroon, en ik ben er zeker van dat dat met Roxy niet anders gaat zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.