Posted on

Let’s sti(c)k Belgique: Charlie

Marjolein from Flaflinko contacted me a few weeks ago to see if I was interested to donate a pattern for the rafflecopter. I wanted to know more and discovered that October would the month that Belgian Seamstresses would sew Belgian designs. Besides designing I also make lots of bags (clothes don’t work for me) So I wanted to be a part of this group. The ideal moment to introduce Charlie – my newest pattern – to the Belgian blogosfeer.

Marjolein van Flaflinko contacteerde mij of ik – als Belgische tassen ontwerpster – niet een patroontje wilde doneren aan haar rafflecopter. Ik vroeg door en ontdekte dat oktober in het kader staat van Belgische naaisters die Belgische ontwerpen naaien. Uiteraard ben ik buiten een tassen ontwerpster ook een tassen maaktster (kleding lukt me echt niet). Dus vroeg ik of er nog een plekje vrij was. Het ideale moment om Charlie – mijn nieuwste ontwerp – aan de Belgische blogosfeer voor te stellen.

Charlie is a holsterbag, een fanny pack that can be worn with an optional thigh strap. Without the thigh straps you have a cool cross body bag or a simple hip bag. Charlie had not been designed by me. I teamed up with Tara Sinclair from Uh Oh creations, Alberta, Canada. Still I consider this pattern Belgian enough to enter this blog tour with this pattern.
I discovered that working togehter with a creative spirit brings a lot of calmness in the game. I only had to concentrate on writing the pattern and designing all the diagrams, the stuff I consider my forté.

Charlie is een ‘holster bag’, een heuptasje die je stoer met een strap aan je been kan dragen. Laat je die strap weg, dan heb je een over de schouder tasje.
Charlie werd niet door mij ontworpen. Ik werkte daarvoor samen met Tara Sinclair van Uh Oh creations uit Alberta, Canada. Toch beschouw ik het ontwerp Belgisch genoeg om mee te doen met deze maand.
Ik ontdekte dat samenwerken met een creatief iemand heel geruststellend kan zijn. Ik diende me immers enkel te concentreren op het schrijven van het patroon en het uittekenen van de diagrammen. Ik moest enkel bezig zijn met de zaken die ik als mijn forté beschouw.

This little bag has pockets galore. A slip pocket on the backside perfect for your phone, a zippered pocket on the front with card pockets inside and a snap closure on the front flap hiding yet another pocket. The front flap is perfect for some embroidery or a fussy cut design. We though of everything.

Heb je graag zakjes in je tassen? bij Charlie alvast geen gebrek daaraan.Een steekzakje aan de achterkant (perfect voor je telefoon die zelfs op trilstand kan staan, want hij zit vlak aan je bovenbenen.  Aan de voorkant een ritszakje met daarin nog een steekzakje en plek voor 4 bankkaarten, ID-kaarten, biebkaarten,…  als eyecatcher een zakje met een grote flap die sluit met een magneetsluting of een drukknoop. De flap is ideaal om een mooi borduurpatroontje op aan te brengen of een speciaal stukje uit je favoriete stof.  We dachten aan alles.

 

And as always with a Serial Bagmakers pattern, you get a sew a long video as well.

En zoals altijd bij een Serial Bagmakers patroon, krijg je er een ‘naai met me mee’ video bij.

Planning on making lots of this pattern? Then you can get the acrylic templates from Top & Bobbins.

Denk je dat  je veel tasjes als deze gaat maken (om bvb te verkopen op een marktje of in je online shop? Dan kan je bij Top & Bobbins acrilyc templates bestellen.


Maar er is nog meer … om jullie aan te moedigen om mee met de blogtour Belgisch te gaan naaien is er een Sew along Linkparty  waar iedereen aan kan deelnemen.   Alle info kan je vinden op de blog van Marjolein.  Zoveel tijd dat ze daar heeft ingestoken. Chapeau.

 

Deze week kan je alvast bij deze bloggers eens gaan piepen voor wat extra info:
Week 2: LarthWoohoo by DavinaMagnifiekaNoortjeprullemieMade by CaroBabarumSerial bagmakers

a Rafflecopter giveaway

Vorige week stonden deze blogs in de kijker: FlaflinkoMijn leven met 4 heldenZowiezohandmadeNaaisgeriefQueridaGirls in uniform

In de twee volgende weken kan je heel wat mooit bewonderen bij deze dames: Petiteboutdechou128LieselloveMadame StofKrullenbolWenSJeSisko by Mieke KaatjenaaiselsKhadetjesLily & WoodyStoffenspulletjesNononsonsmomsSo Popo Sew

6 thoughts on “Let’s sti(c)k Belgique: Charlie

  1. Ohhh, de tasjes zijn zo schattig…

    1. Dat vind ik dus ook 😉

  2. Ik kende Charlie van op de Sewing Portfolios pagina, waar UhOhCreations Anne ook lid is. Ik had helemaal niet door dat Serial Bagmakers Belgisch was. It’s a small world 🙂

    1. Ik wist helemaal niet dat Charlie op de sewing portfolios paginas stond. Dat is leuk om horen.

  3. Prachtig!!! Ik moet zeggen dat ik meer en meer overtuigd geraak! Heel mooi!

  4. […] Flaflinko – Mijn leven met 4 helden – Zowiezohandmade – Naaisgerief – Querida – Girls in uniform – Larth – Woohoo by Davina – Magnifieka – Noortjeprullemie – Made by Caro – Babarum – Serial bagmakers […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *