Posted on

Heroes in my life: micro stitch gun

This micro stitch is one of the first tools I actually bought when starting making bags. I was first introduced in the Quilting world when you need to ‘stitch’ 2 or 3 layers of fabric together and you do not want them to shift. Since I could not attach them close enough, I had been putting it asside for a time. Then I discovered that this tool was perfect to make sure that my lining was clinging to the outside of the bag.

Dit is een van de eerste tools die ik kocht toen ik tassen begon te maken. Oorspronkelijk was het bedoeld om 2 of 3 lagen stof en vulsel samen te houden bij quilters. Omdat het uiteindelijk niet bedoeld was waarvoor ik het wilde gebruiken, heeft het maandenlang aan de kant gelegen. Nu gebruik ik het echter opnieuw.
Als je tassen maakt zal je jammer genoeg ook vaak ondervinden dat je voering niet netjes valt aan de binnenkant van je tas. Met deze kleine haakjes kan ik dat voorkomen en zorg ik ervoor dat mijn voering wel netjes tegen de buitenkant blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.